Page content

Ontslag

Helaas bent u als werkgever soms genoodzaakt om afscheid te nemen van een werknemer. Daarvoor kunnen allerlei redenen aanwezig zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een werknemer onvoldoende functioneert of dat het financieel slecht gaat met uw onderneming, waardoor u genoodzaakt bent één of meerdere werknemers te ontslaan.

Het is van belang om bij ontslag alle vereisten die daarvoor gelden in acht te nemen. Omdat 7 Laws of Persuasion zich uitsluitend bezig houdt met arbeidsrecht bent u aan het juiste adres als u hulp zoekt bij ontslag. Zeker vanaf 1 juli 2015.

Arbeidsrecht was de laatste jaren al een rechtsgebied wat er niet meer even bijgedaan kon worden, maar dat geldt vanaf 1 juli 2015 des te meer vanwege de ingrijpende wijzigingen die vanaf die datum gelden voor het ontslagrecht. Het is dan ook raadzaam u bij te laten staan door een echte specialist op het gebied van arbeidsrecht en niet iemand die het erbij doet.

Daar komt bij dat 7 Laws of Persuasion samenwerkt met HRM adviesbureau 4 Eye Principle. Onze expertise beperkt zich daardoor niet tot het juridische. Als uw werknemer bijvoorbeeld onvoldoende functioneert is het mogelijk om te bezien of dit functioneren nog is te verbeteren. Als u bijvoorbeeld dient te reorganiseren is het mogelijk om te bezien wat de meest verstandige manier is om dit te doen.

Wilt u bezien of het raadzaam is u bij te laten staan door 7 Laws of Persuasion en/of 4 Eye Principle? Neem dan telefonisch contact op of vul het contactformulier in. Wij staan u graag bij.