Page content

Goede arbeidsrecht advocaat vinden

article content

Goede arbeidsrecht advocaat vinden

Een goede arbeidsrecht advocaat vinden, ervaren veel werkgevers en werknemers als moeilijk.

Daarom besteed ik in dit blog aandacht aan het keurmerk specialisatieverenigingen van de Orde van Advocaten. Dat keurmerk heeft de Orde van Advocaten uitgereikt aan enkele hoogwaardige specialisatieverenigingen, waaronder aan één specialisatievereniging op het gebied van arbeidsrecht, namelijk de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland, afgekort de VAAN.

Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland

De Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland is in 2005 opgericht door de regionale verenigingen van arbeidsrecht advocaten. De regionale verenigingen, waaronder onder meer vallen de verenigingen van arbeidsrecht advocaten in Rotterdam, Den Haag en Breda, hebben de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland in de eerste plaats opgericht als kwaliteitskeurmerk.

Het stelt werkgevers en werknemers in staat om snel te zien of een advocaat zich vergaand heeft gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Lidmaatschap Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland

Leden van de regionale verenigingen zijn niet automatisch lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland. Voor het lid mogen worden en blijven van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland gelden namelijk aanvullende vereisten.

Zo moet een advocaat in principe een specialisatieopleiding op het gebied van arbeidsrecht succesvol hebben afgerond en minimaal de helft van zijn of haar tijd werkzaam zijn op het gebied van arbeidsrecht.

Ook moeten leden jaarlijks tenminste 80% van het totale door de Nederlandse Orde van advocaten verplichte aantal opleidingspunten behalen op het gebied van arbeidsrecht.

Advocaat arbeidsrecht kiezen

Het keurmerk stelt werkgevers en werknemers in de gelegenheid om te beoordelen of een advocaat al dan niet vergaand is gespecialiseerd in het arbeidsrecht.

Wilt u controleren of ik lid ben van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland? Bezoek dan mijn profiel op de website van de VAAN.

Zoekt u een andere arbeidsrecht advocaat in Rotterdam of in een andere plaats? Maak dan gebruik van de zoekmodule van de VAAN.

Bent u op zoek naar het keurmerklogo op onze website? Dat bevindt zich in het midden van de pagina onder de tab Over ons.

Ilma van Aalst
Ilma van Aalst is begin 2000 begonnen als advocaat arbeidsrecht en dus ruim 17 jaar werkzaam als advocaat arbeidsrecht.Eerst is Ilma ruim tien jaar werkzaam geweest als advocaat arbeidsrecht bij Poelmann van den Broek in Nijmegen en Eversheds Sutherland in Rotterdam. In 2010 heeft Ilma advocatenkantoor arbeidsrecht 7 Laws of Persuasion opgericht.Ilma is sinds 2007 lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de vereniging die van de Nederlandse Orde van Advocaten het keurmerklogo voor arbeidsrechtspecialisten heeft ontvangen. Sinds begin 2016 is zij een door de VAAN erkende intervisie gespreksleider. Daarnaast is zij lid van de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten en de Vereniging voor Arbeidsrecht.Naast haar werkzaamheden als advocaat arbeidsrecht verricht Ilma sinds 2008 ook werkzaamheden als docent arbeidsrecht.