Page content

Voor wie?

Voor wie?

Bent u werkgever of werknemer en hebt u een probleem op het gebied van arbeidsrecht?

Of weet u dat u het risico loopt om met een probleem op het gebied van arbeidsrecht geconfronteerd te worden en wilt u dit voorkomen?

Bent u bijvoorbeeld als werkgever genoodzaakt een of meerdere werknemers te ontslaan, maar weet u niet goed hoe u dit moet aanpakken?

Of bent u als werkgever juist toe aan het aannemen van (meer) werknemers, maar vraagt u zich af hoe u dat het beste kunt doen?

Of bent u als werknemer geconfronteerd met de wens van uw werkgever om u te ontslaan, maar kunt u zich niet vinden in deze wens of kunt u zich niet vinden in de voorwaarden waaronder uw werkgever u wenst te ontslaan?

Of bent u als werknemer arbeidsongeschikt en wordt uw arbeidsongeschiktheid in stand gehouden door de manier waarop uw werkgever met u en uw arbeidsongeschiktheid omgaat?

7 Laws of Persuasion is er voor u om deze en andere arbeidsrechtelijke problemen op te lossen of te voorkomen.

Diensten

De diensten die 7 Laws of Persuasion verricht voor werknemers zijn vanzelfsprekend anders dan de diensten die 7 Laws of Persuasion verricht voor werkgevers.

Bovendien biedt de samenwerking met HRM adviesbureau 4 Eye Principle de mogelijkheid om verder te gaan in onze dienstenverlening aan u dan een regulier arbeidsrechtadvocatenkantoor.

De diensten die wij verrichten voor werknemers bestaan uit:

De diensten die wij verrichten voor werkgevers bestaan uit:

U kunt 7 Laws of Persuasion bereiken op 010-2600088 en 4 Eye Principle op 010-8485750.

Uiteraard kunnen wij ook contact met u opnemen

Maak gebruik van het contactformulier werkgever als u werkgever bent. Als u werknemer bent, maak dan gebruik van het contactformulier werknemer.

Contactformulier werkgever

Contactformulier werknemer

Geen gesubsidieerde rechtsbijstand

7 Laws of Persuasion staat slechts werkgevers en werknemers bij op commerciële basis. Er kan dus geen bijstand worden geleverd op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand ook wel toevoegingsbasis genoemd.

Of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en eigen vermogen. Hierover kunt u meer informatie vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

In eerste instantie wordt gekeken naar uw inkomen en eigen vermogen van twee jaar geleden, maar als uw inkomen en/of eigen vermogen lager is geworden, kan peiljaarverlegging wellicht uitkomst bieden. Ook daarover is informatie te vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Mocht u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand dan is bijstand aan u helaas niet mogelijk, omdat niet op die basis wordt gewerkt. In dat geval is het raadzaam op zoek te gaan naar een geschikte advocaat arbeidsrecht die wel op die basis werkzaam is.