Page content

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht betreft het recht dat van toepassing is op een arbeidsovereenkomst. De meeste werknemers zijn werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst.

Echter, niet iedere werknemer is werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst. Sommige werknemers werken op basis van een aanstelling als ambtenaar. Dan is niet het arbeidsrecht, maar het ambtenarenrecht van toepassing.

Verder heeft een werknemer in bepaalde situaties recht op een uitkering van de overheid. Denk bijvoorbeeld aan een Ziektewetuitkering of een WW-uitkering. Ook dit betreft geen arbeidsrecht. Dit betreft sociaal zekerheidsrecht.

Informatie over arbeidsrecht

Op deze website is veel informatie te vinden over het arbeidsrecht. Ook kun je hier informatie vinden over het vinden van de beste arbeidsrecht advocaat in Rotterdam voor jou. Gebruik hiervoor onze handige checklist wie is de beste arbeidsrecht advocaat in Rotterdam voor jou. Als ik de beste arbeidsrecht advocaat ben voor jou bel me dan voor een gratis intake gesprek op 010-2600088 of vul je contactgegevens in onderstaand contactformulier in, zodat ik contact kan opnemen met jou voor een gratis intake gesprek.

Ook is op deze website informatie te vinden over het sociaal zekerheidsrecht. Echter, slechts voor zover dit van belang is vanuit de arbeidsovereenkomst.

De informatie op deze website is geschreven door Ilma van Aalst. Ilma is sinds 2000 werkzaam als arbeidsrecht advocaat. Zij is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland. Dat is de enige echte Nederlandse specialisatievereniging op het gebied van arbeidsrecht. Daarom heeft de VAAN een kwaliteitskeurmerk van de Orde voor Advocaten mogen ontvangen.

Ambtenarenrecht en sociaal zekerheidsrecht

Ben je werkzaam als ambtenaar? Dan raad ik je aan op zoek te gaan naar een advocaat die gespecialiseerd is in ambtenarenrecht.

Helaas is op het gebied van het ambtenarenrecht geen vereniging actief die van de Orde een kwaliteitskeurmerk heeft mogen ontvangen.

Wel is er een vereniging actief op het gebied van ambtenarenrecht. Dat betreft de Vereniging Ambtenaar & Recht.

Verschil je van mening met de overheid omtrent jouw rechten op een uitkering? Ga dan op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in sociaal zekerheidsrecht.

Ook voor het sociaal zekerheidsrecht geldt helaas dat er geen vereniging actief is die van de Orde een kwaliteitskeurmerk heeft mogen ontvangen.

Wel is er ook op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht een vereniging actief. Dat is de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsrecht advocaten.