Goede arbeidsrecht advocaat vinden

Een goede arbeidsrecht advocaat vinden, ervaren veel werkgevers en werknemers als moeilijk.

Daarom besteed ik in dit blog aandacht aan het keurmerk specialisatieverenigingen van de Orde van Advocaten. Dat keurmerk heeft de Orde van Advocaten uitgereikt aan enkele hoogwaardige specialisatieverenigingen, waaronder aan één specialisatievereniging op het gebied van arbeidsrecht, namelijk de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland, afgekort de VAAN.

Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland

De Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland is in 2005 opgericht door de regionale verenigingen van arbeidsrecht advocaten. De regionale verenigingen, waaronder onder meer vallen de verenigingen van arbeidsrecht advocaten in Rotterdam, Den Haag en Breda, hebben de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland in de eerste plaats opgericht als kwaliteitskeurmerk.

Het stelt werkgevers en werknemers in staat om snel te zien of een advocaat zich vergaand heeft gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Lidmaatschap Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland

Leden van de regionale verenigingen zijn niet automatisch lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland. Voor het lid mogen worden en blijven van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland gelden namelijk aanvullende vereisten.

Zo moet een advocaat in principe een specialisatieopleiding op het gebied van arbeidsrecht succesvol hebben afgerond en minimaal de helft van zijn of haar tijd werkzaam zijn op het gebied van arbeidsrecht.

Ook moeten leden jaarlijks tenminste 80% van het totale door de Nederlandse Orde van advocaten verplichte aantal opleidingspunten behalen op het gebied van arbeidsrecht.

Advocaat arbeidsrecht kiezen

Het keurmerk stelt werkgevers en werknemers in de gelegenheid om te beoordelen of een advocaat al dan niet vergaand is gespecialiseerd in het arbeidsrecht.

Wil je controleren of ik lid ben van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland? Bezoek dan mijn profiel op de website van de VAAN.