Page content

Hoe ontslag voorkomen

Uw werkgever heeft u laten weten afscheid te willen nemen van u, maar u wilt daaraan niet meewerken. Of u kunt daaraan niet meewerken, bijvoorbeeld omdat u arbeidsongeschikt bent. Hoe kunt u dan uw ontslag voorkomen?

Uw ontslag voorkomen is mogelijk als niet voldaan is aan de regels die gelden voor ontslag. In Nederland is het namelijk niet eenvoudig om u als werknemer tegen uw wil te ontslaan, tenzij uw arbeidsovereenkomst van rechtswege afloopt.

Uw werkgever zal goede redenen moeten hebben om u te ontslaan en dit ook moeten kunnen onderbouwen. Ook moet uw werkgever over het algemeen kunnen aantonen dat niet de mogelijkheid bestaat om u te herplaatsen.

Is uw werkgever daartoe niet in staat, dan zal uw werkgever er over het algemeen niet in slagen om de arbeidsovereenkomst met u tegen uw wil te beëindigen. Uw ontslag voorkomen is dan een optie.

Wilt u meer weten over de regels die gelden bij een ontslag? Bijvoorbeeld, omdat u dan beter kunt inschatten of uw ontslag voorkomen een optie is, bezoek dan ons kennisbank nieuwe ontslagrecht.

In deze kennisbank is veel informatie opgenomen over de regels die gelden bij een ontslag.

De inhoud van de kennisbank is ook opgenomen in het e-book ontslagrecht. Dat e-book kunt u gratis downloaden.

Persoonlijk advies

Zou u graag persoonlijk advies willen hebben om uw ontslag te voorkomen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Door de samenwerking met HRM adviesbureau 4 Eye Principle zijn wij zeer goed in staat u bij te staan als u uw ontslag wilt voorkomen.

Wij hebben voor meerdere werknemers het ontslag weten te voorkomen doordat de werkgever zich ten onrechte op het standpunt stelde dat de arbeidsovereenkomst zou moeten eindigen.

Als u dat wilt, dan zijn wij ook u daarbij graag behulpzaam.

Bel ons voor het maken van een afspraak voor een bespreking met ons, waarin wij uw situatie beoordelen en u direct van waardevol advies voorzien.

Hebt u liever dat wij u bellen voor het maken van een afspraak? Dat kan uiteraard ook. Vul hiervoor ons contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak voor een bespreking met ons.

Vanzelfsprekend hebt u zelf in de hand hoe lang de bespreking duurt. Natuurlijk mag u naar de bespreking iemand meenemen. Bijvoorbeeld uw partner, uw vader, uw moeder, uw (klein)kind, een andere familielid, een (ex)collega of een goede vriend(in). Twee personen horen immers meer dan één.

Bovendien heeft die persoon regelmatig waardevolle input voor de bespreking. U zult er immers voor kiezen u te laten vergezellen door iemand die u vertrouwt en vaak ook op de hoogte is van de situatie. Dat u de persoon vertrouwt is uiteraard cruciaal. Anders kunt u de persoon niet meenemen naar de bespreking.

Arbeidsrecht en HRM

Als u kiest voor een bespreking en er is sprake van een situatie waarin ook de expertise van HRM van belang kan zijn, dan bieden wij u de mogelijkheid om de bespreking te laten plaatsvinden met mij (Ilma van Aalst) en Kenneth Horsch van 4 Eye Principle.

Voor u zijn geen extra kosten verbonden aan de aanwezigheid van Kenneth bij de bespreking. Kenneth en ik brengen beiden namelijk slechts de helft van de tijd die is besteed aan de bespreking bij u in rekening.

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op om te bezien of het voor u waardevol zou zijn als wij u bijstaan.

Of laat ons contact met u opnemen.

Contactformulier

Geen gesubsidieerde rechtsbijstand

7 Laws of Persuasion staat slechts werknemers bij op commerciële basis. Er kan dus geen bijstand worden geleverd op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand ook wel toevoegingsbasis genoemd.

Of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en eigen vermogen. Hierover kunt u meer informatie vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

In eerste instantie wordt gekeken naar uw inkomen en eigen vermogen van twee jaar geleden, maar als uw inkomen en/of eigen vermogen lager is geworden, kan peiljaarverlegging wellicht uitkomst bieden.

Ook daarover is informatie te vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Mocht u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand dan is bijstand aan u helaas niet mogelijk, omdat niet op die basis wordt gewerkt.

In dat geval is het raadzaam op zoek te gaan naar een geschikte advocaat arbeidsrecht die wel op die basis werkzaam is. Omdat bijstand dan geen optie is, heeft contact helaas geen zin, omdat dat contact erop is gericht om te bezien of het voor u de moeite waard zou zijn u door ons te laten bijstaan.

Vanzelfsprekend kunt u wel gewoon het gratis e-book over ontslag aanvragen. Wij sturen u dit graag toe.