Beëindigingsovereenkomst beoordelen

Laat altijd je beëindigingsovereenkomst beoordelen.

Je kunt op die manier je rechten op een WW-uitkering veilig stellen.

Bovendien is het bijna altijd mogelijk om voor jou een betere regeling uit te onderhandelen.

Bijvoorbeeld een latere einddatum of een hogere ontslagvergoeding. Of beide. Regelmatig lukt het zelfs om je werkgever mee te laten betalen aan de kosten die je hebt moeten maken voor het bereiken van een latere einddatum en/of een hogere ontslagvergoeding.

Beëindigingsovereenkomst beoordelen

Als je werkgever je laat weten afscheid te willen nemen van je, dan kan het zo zijn dat je dit eigenlijk zelf ook al wilde. Dat je het niet erg vindt om ontslagen te worden.

Het kan ook zo zijn dat je in eerste instantie je ontslag wilde voorkomen, maar dat je daar inmiddels anders over denkt. Bijvoorbeeld omdat je werkgever jou op een vervelende manier heeft behandeld, waardoor je het niet meer ziet zitten om verder te gaan met je werkgever.

Ook is het mogelijk dat jij je ontslag graag zou willen voorkomen, maar dat je hier geen mogelijkheden voor ziet.

In al deze omstandigheden, maar ook nog in verschillende andere omstandigheden, kan het zo zijn dat je de voorkeur geeft aan een beëindigingsovereenkomst.

Vanzelfsprekend wil je dan wel dat de beëindigingsovereenkomst recht doet aan jouw situatie. Dat je geen genoegen neemt met minder dan waarop je recht hebt. Laat daarom altijd je beëindigingsovereenkomst beoordelen.

Voor jou als werknemer is het immers belangrijk om te weten of het voorstel dat je werkgever jou doet redelijk is. Of andere voorwaarden, zoals een latere einddatum en/of een hogere ontslagvergoeding, haalbaar zijn.

Als dat zo is, zul je willen weten waaraan je ongeveer moet denken. Verder zul je willen dat je rechten op een WW-uitkering veilig worden gesteld.

Je situatie beoordelen

Het is ook mogelijk dat je twijfelt of je er verstandig aan doet om überhaupt akkoord te gaan met een beëindigingsovereenkomst. Je vraagt je wellicht af of je niet beter kunt strijden voor het behoud van je baan.

Je vraagt je af wat je het beste kunt doen. Je ontslag voorkomen, akkoord gaan met het voorstel van je werkgever of een betere regeling uit onderhandelen?

Soms zijn ook andere factoren van belang. Het zou immers kunnen dat je graag een onderneming wilt opstarten. Dan kan voor jou bijvoorbeeld van belang zijn hoe zich dit verhoudt tot je aanspraak op een WW-uitkering. Ook zou voor jou van belang kunnen zijn dat je concurrentiebeding komt te vervallen.

Wat je wilt en of een regeling de voorkeur heeft boven het voorkomen van je ontslag zal afhankelijk zijn van allerlei omstandigheden.

Onder andere de reden waarom je werkgever jou wil ontslaan. Of die reden terecht is of niet. Of de verwachting is dat je snel een andere baan zult vinden of dat dit juist lang zal duren.

De financiële situatie van je werkgever. Jouw financiële situatie. Het voorstel dat je werkgever je doet. In hoeverre het mogelijk is om door middel van onderhandelingen je werkgever ertoe te bewegen met een betere regeling akkoord te gaan.

Beëindigingsovereenkomst beoordelen

In ieder geval is voor jou van belang om te weten of een voorstel met gunstigere voorwaarden voor jou haalbaar is. Als dat zo is, zul je willen weten waaraan je dan moet denken. Bovendien zul je willen weten met welke kosten en risico's je rekening dient te houden.

Daarvoor is het van belang om te weten wat de vermoedelijke uitkomst zou zijn als je geen overeenstemming bereikt met je werkgever.

De vermoedelijke uitkomst van een ontslagprocedure zal namelijk over het algemeen de basis vormen voor onderhandelingen.

Als de kans klein is dat er een einde komt aan je arbeidsovereenkomst als hierover een ontslagprocedure gevoerd dient te worden, is je onderhandelingspositie uiteraard veel beter dan wanneer die kans groot is.

Hoe groot die kans is, is afhankelijk van allerlei omstandigheden. Onder andere van de reden dat je werkgever afscheid wenst te nemen van jou en of die reden terecht is. Maar ook hoe goed jij je laat bijstaan.

Bijstand bij jouw ontslag

Je werkgever zal zich over het algemeen laten bijstaan door iemand van P&O/HRM en een goede arbeidsrecht advocaat.

Als je daaraan tegenwicht wenst te bieden, dan is het van belang dat jij je in ieder geval ook laat bijstaan door een goede arbeidsrecht advocaat. Als de situatie daarom vraagt, kan het raadzaam zijn dat ook jij je laat bij staan door een goede HRM'er.

Bij 7 Laws of Persuasion zit je dan goed.

Door de samenwerking met HRM adviesbureau 4 Eye Principle kun jij als werknemer namelijk dezelfde of zelfs betere bijstand krijgen dan de meeste werkgevers hebben. Dat hoeft voor jou dus geen reden te zijn om met minder genoegen te hoeven nemen dan waarop je recht hebt.

Wij hebben voor veel werknemers een uitkomst weten te bewerkstelligen, waarmee zij bijzonder tevreden waren.

Wil je weten of dit voor jou ook haalbaar is? Laat ons jouw beëindigingsovereenkomst beoordelen.

Bel ons voor het maken van een afspraak voor een bespreking met ons, waarin wij jouw situatie beoordelen en je direct van waardevol advies voorzien.

Heb je liever dat wij jou bellen voor het maken van een afspraak? Dat kan uiteraard ook. Vul hiervoor ons contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak voor een bespreking met ons.

Vanzelfsprekend heb je zelf in de hand hoe lang de bespreking duurt. Natuurlijk mag je naar de bespreking iemand meenemen. Bijvoorbeeld je partner, je vader, je moeder, je (klein)kind, een andere familielid, een (ex)collega of een goede vriend(in). Twee personen horen immers meer dan één.

Bovendien heeft die persoon regelmatig waardevolle input voor de bespreking. Je zult er immers voor kiezen je te laten vergezellen door iemand die je vertrouwt en vaak ook op de hoogte is van de situatie. Dat je de persoon vertrouwt is uiteraard cruciaal. Anders kun je diegene niet meenemen naar de bespreking.

Arbeidsrecht en HRM

Als je kiest voor een bespreking en er is sprake van een situatie waarin ook de expertise van HRM van belang kan zijn, dan bieden wij je de mogelijkheid om de bespreking te laten plaatsvinden met mij (Ilma van Aalst) en Kenneth Horsch van 4 Eye Principle.

Voor jou zijn geen extra kosten verbonden aan de aanwezigheid van Kenneth bij de bespreking. Kenneth en ik brengen beiden namelijk slechts de helft van de tijd die is besteed aan de bespreking bij jou in rekening.

Budget beëindigingsovereenkomst beoordelen

Voor een beëindigingsovereenkomst beoordelen stellen werkgevers regelmatig een budget ter beschikking. Vaak ligt dat budget tussen € 500 en € 750 vermeerderd met 21% BTW. Als het enige wat gedaan hoeft te worden is de beëindigingsovereenkomst beoordelen, is zo'n budget in ieder geval toereikend.

Over het algemeen is het mogelijk om binnen dat budget meer te doen. Denk aan het aan de hand van een korte bespreking en/of het doornemen van stukken inschatten in hoeverre het haalbaar is om een latere einddatum en/of een hogere ontslagvergoeding te bereiken.

Als nadere werkzaamheden zijn gewenst voor het bereiken van een latere einddatum en/of een hogere ontslagvergoeding, dan zal zo'n budget niet voldoende zijn. Het betreft immers slechts een budget voor een beëindigingsovereenkomst beoordelen. Geen budget voor het bereiken van een latere einddatum en/of een hogere ontslagvergoeding.

Het is dan ook van belang om de werkzaamheden steeds zo te verrichten dat zoveel als mogelijk een situatie wordt bereikt dat hetgeen je extra ontvangt van je werkgever beduidend meer is dan jij aan mijn kantoor en/of aan Kenneth's kantoor dient te voldoen.

Dat lukt bijna altijd. Regelmatig lukt het zelfs om de werkgever mee te laten betalen aan de extra kosten die je hebt moeten maken voor het bereiken van een latere einddatum en/of een hogere ontslagvergoeding. Soms is een werkgever zelfs bereid alle extra kosten te voldoen.

Twijfel  je of een bespreking voor jou waardevol zou zijn? Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op om te bezien of het voor jou waardevol zou zijn om een bespreking te hebben met ons.

Of laat ons contact met jou opnemen.

Contactformulier

[gravityform id="17" title="false" description="false"]

Ook gesubsidieerde rechtsbijstand

7 Laws of Persuasion levert ook bijstand op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand ook wel toevoegingsbasis genoemd.

Of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand is afhankelijk van de hoogte van je inkomen en eigen vermogen. Hierover kun je meer informatie vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

In eerste instantie wordt gekeken naar je inkomen en eigen vermogen van twee jaar geleden, maar als je inkomen en/of eigen vermogen lager is geworden, kan peiljaarverlegging wellicht uitkomst bieden. Ook daarover is informatie te vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.
Reactie plaatsen