Hoe ontslag voorkomen

Je werkgever heeft je laten weten afscheid te willen nemen van jou, maar jij wilt daaraan niet meewerken. Of je kunt daaraan niet meewerken, bijvoorbeeld omdat je arbeidsongeschikt bent. Hoe kun je dan jouw ontslag voorkomen?

Je ontslag voorkomen is mogelijk als niet voldaan is aan de regels die gelden voor ontslag. In Nederland is het namelijk niet eenvoudig om jou als werknemer tegen jouw wil te ontslaan, tenzij je arbeidsovereenkomst van rechtswege afloopt.

Je werkgever zal goede redenen moeten hebben om je te ontslaan en dit ook moeten kunnen onderbouwen. Ook moet je werkgever over het algemeen kunnen aantonen dat niet de mogelijkheid bestaat om je te herplaatsen.

Is je werkgever daartoe niet in staat, dan zal je werkgever er over het algemeen niet in slagen om de arbeidsovereenkomst met jou tegen jouw wil te beëindigen. Je ontslag voorkomen is dan een optie.

Wil je meer weten over de regels die gelden bij een ontslag? Bijvoorbeeld, omdat je dan beter kunt inschatten of je ontslag voorkomen een optie is, bezoek dan ons kennisbank nieuwe ontslagrecht.

In deze kennisbank is veel informatie opgenomen over de regels die gelden bij een ontslag.

De inhoud van de kennisbank is ook opgenomen in het e-book ontslagrecht. Dat e-book kun je gratis downloaden.

Persoonlijk advies

Zou je graag persoonlijk advies willen hebben om je ontslag te voorkomen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Door de samenwerking met HRM adviesbureau 4 Eye Principle zijn wij zeer goed in staat jou bij te staan als jij jouw ontslag wilt voorkomen.

Wij hebben voor meerdere werknemers het ontslag weten te voorkomen doordat de werkgever zich ten onrechte op het standpunt stelde dat de arbeidsovereenkomst zou moeten eindigen.

Als je dat wilt, dan zijn wij ook jou daarbij graag behulpzaam.

Bel ons voor het maken van een afspraak voor een bespreking met ons, waarin wij jouw situatie beoordelen en je direct van waardevol advies voorzien.

Heb je liever dat wij jou bellen voor het maken van een afspraak? Dat kan uiteraard ook. Vul hiervoor ons contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op voor het maken van een afspraak voor een bespreking met ons.

Vanzelfsprekend heb je zelf in de hand hoe lang de bespreking duurt. Natuurlijk mag je naar de bespreking iemand meenemen. Bijvoorbeeld je partner, je vader, je moeder, je (klein)kind, een andere familielid, een (ex)collega of een goede vriend(in). Twee personen horen immers meer dan één.

Bovendien heeft die persoon regelmatig waardevolle input voor de bespreking. Je zult er immers voor kiezen je te laten vergezellen door iemand die je vertrouwt en vaak ook op de hoogte is van de situatie. Dat je de persoon vertrouwt is uiteraard cruciaal. Anders kun je diegene niet meenemen naar de bespreking.

Arbeidsrecht en HRM

Als je kiest voor een bespreking en er is sprake van een situatie waarin ook de expertise van HRM van belang kan zijn, dan bieden wij je de mogelijkheid om de bespreking te laten plaatsvinden met mij (Ilma van Aalst) en Kenneth Horsch van 4 Eye Principle.

Voor jou zijn geen extra kosten verbonden aan de aanwezigheid van Kenneth bij de bespreking. Kenneth en ik brengen beiden namelijk slechts de helft van de tijd die is besteed aan de bespreking bij jou in rekening.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op om te bezien of het voor jou waardevol zou zijn als wij jou bijstaan.

Of laat ons contact met jou opnemen.

Contactformulier

[gravityform id="17" title="false" description="false"]

Ook gesubsidieerde rechtsbijstand

7 Laws of Persuasion levert ook bijstand op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand ook wel toevoegingsbasis genoemd.

Of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand is afhankelijk van de hoogte van je inkomen en eigen vermogen. Hierover kun je meer informatie vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

In eerste instantie wordt gekeken naar je inkomen en eigen vermogen van twee jaar geleden, maar als je inkomen en/of eigen vermogen lager is geworden, kan peiljaarverlegging wellicht uitkomst bieden. Ook daarover is informatie te vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.
Reactie plaatsen