Tijdelijk arbeidscontract wordt eenvoudiger voor AOW'er
30 juni 2014 
in Ontslag

Tijdelijk arbeidscontract wordt eenvoudiger voor AOW'er

Het wordt vanaf 1 juli 2015 eenvoudiger om een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan te gaan met een oudere werknemer van wie de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd van rechtswege is geëindigd als gevolg van het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.

Momenteel is het ook mogelijk om met een werknemer van wie de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd van rechtswege is geëindigd als gevolg van het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan te gaan. Echter, deze arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt dan niet van rechtswege na het verstrijken van de duur waarvoor deze is overeengekomen. Daarvoor is opzegging vereist.

Hoe momenteel opzegging kan worden voorkomen

Veel werkgevers willen nu juist dat de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wel van rechtswege eindigt. Op dit moment is dat slechts mogelijk door de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd niet van rechtswege te laten eindigen als gevolg van het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd, maar deze arbeidsovereenkomst op te zeggen of deze arbeidsovereenkomst te laten ontbinden door de rechter. In geval van opzegging gelden dan alle vereisten, die gelden voor het opzeggen van een arbeidsovereenkomst door de werkgever, zoals toestemming van het UWV en het in acht nemen van een opzegtermijn.

Wat hierin verandert

Vanaf 1 juli 2015 eindigt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van rechtswege na het verstrijken van de duur daarvan als deze volgt op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die van rechtswege is geëindigd als gevolg van het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.

Arbeidsrecht advocaat Rotterdam

Wil je persoonlijke hulp? Zoek je een arbeidsrecht advocaat in Rotterdam? Gebruik onze handige checklist wie is de beste arbeidsrecht advocaat in Rotterdam voor jou. Als ik de beste arbeidsrecht advocaat ben voor jou bel me dan voor een gratis intake gesprek op 010-2600088 of laat mij jou bellen voor een gratis intake gesprek.

Over de schrijver
Ilma van Aalst is begin 2000 begonnen als advocaat arbeidsrecht en dus ruim 22 jaar werkzaam als advocaat arbeidsrecht. Eerst is Ilma ruim tien jaar werkzaam geweest als advocaat arbeidsrecht bij Poelmann van den Broek in Nijmegen en Eversheds Sutherland in Rotterdam. In 2010 heeft Ilma advocatenkantoor arbeidsrecht 7 Laws of Persuasion opgericht. Ilma is sinds 2007 lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de vereniging die van de Nederlandse Orde van Advocaten het keurmerklogo voor arbeidsrechtspecialisten heeft ontvangen. Sinds begin 2016 is zij een door de VAAN erkende intervisie gespreksleider. Daarnaast is zij lid van de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten. Naast haar werkzaamheden als advocaat arbeidsrecht verricht Ilma sinds 2008 ook werkzaamheden als docent arbeidsrecht.