Verhinderdata

Verhinderdata

Verhinderdata zijn data waarop je bent verhinderd.

Bijvoorbeeld vanwege vakantie, een afspraak in het ziekenhuis of een andere belangrijke afspraak.

Voor het plannen van een zitting is het van belang om je verhinderdata door te geven.

De periode waarover je jouw verhinderdata moet doorgeven is afhankelijk van het soort zitting, de (rechterlijke) instantie waarvoor de zitting plaatsvindt en de hoeveelheid verhinderdata.

Regelmatig is het zo dat je niet slechts de verhinderdata van jouw zijde moet doorgeven, maar ook de verhinderdata van de zijde van je wederpartij.

Dat is bijvoorbeeld het geval als je een ontbindingsprocedure start.

Vraagt je wederpartij jou om verhinderdata? Geef je verhinderdata dan door. Als je dit niet doet, kan de rechter hiermee immers geen rekening houden en loop je het risico dat de zitting wordt gepland op een moment dat je daarbij niet aanwezig kunt zijn.

Uiteraard is het dan mogelijk om uitstel te vragen aan de rechter, maar het zou kunnen dat je dit uitstel niet krijgt.

Daarom is het raadzaam je verhinderdata door te geven aan de wederpartij als die daarom vraagt.

Heb je nog geen advocaat, die je bijstaat in je procedure, bedenk dan goed of het raadzaam is je wellicht te laten bijstaan door een advocaat. Als jij je wilt laten bijstaan door een advocaat, kies dan voor een advocaat, die gespecialiseerd is op het rechtsgebied waarover de procedure gaat.

Gaat de procedure over arbeidsrecht en zoek je een arbeidsrecht advocaat in Rotterdam? Bel me voor een gratis intake gesprek op 010-2600088 of vul je contactgegevens in onderstaand contactformulier in, zodat ik contact kan opnemen met jou voor een gratis intake gesprek.

[gravityform id="35" title="false" description="false"]
Ferdinand
Door

Ferdinand

op 10 Nov 2022

Hallo. Ik heb een half jaar geleden een opheffing van bevindvoering met mijn advocate ingediend, maar na half jaar kreeg ik twee hinder data en nu vervolgens weer een data volgende jaar januari of februari. Het is zo slopend en stres dit. Mag dat???

Ilma van Aalst
Door

Ilma van Aalst

op 11 Nov 2022

Beste Ferdinand, Wat akelig voor je. Het is helaas geen optie om individuele vragen te beantwoorden zonder dat sprake is van een advocaat-cliënt relatie. Wellicht dat een jurist bij het Juridisch Loket je vraag kan beantwoorden. Hartelijke groeten, Ilma

Reactie plaatsen