Beoordelingsgesprekken voeren

Het voeren van beoordelingsgesprekken was altijd al van groot belang voor werkgevers. Het biedt je als werkgever immers de gelegenheid om je werknemer te laten weten wat hij of zij wel of niet goed doet en om het functioneren te verbeteren op de punten waarop het functioneren onvoldoende is.

Vanaf 1 juli 2015 is dit nog belangrijker, omdat het ontslagrecht met ingang van die datum dusdanig is veranderd dat het veel moeilijker is geworden om een werknemer te ontslaan die onvoldoende functioneert als je onvoldoende moeite hebt gedaan om het functioneren te verbeteren.

Het is dan ook raadzaam om - als je dit niet al deed - functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken te gaan voeren met je werknemers en de inhoud daarvan op papier te zetten. Mocht een werknemer onverhoopt onvoldoende functioneren dan is van belang om er zoveel als mogelijk voor te zorgen dat je werknemer (weer) goed gaat functioneren.

Wil je hulp bij het voeren van functioneringsgesprekken en/of beoordelingsgesprekken? Wil je hulp bij het opstellen van een functioneringsverslag en/of een beoordelingsformulier? Of wil je hulp bij het bepalen welke opleiding jij jouw werknemer zou moeten aanbieden of wil je weten welke andere acties je zou moeten ondernemen om het functioneren van je werknemer te verbeteren?

Advocatenkantoor 7 Laws of Persuasion werkt samen met HRM adviesbureau 4 Eye Principle om ervoor te zorgen dat je ook die werkzaamheden op urenbasis kunt laten verrichten. Je kunt er ook voor kiezen om een training te volgen. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan telefonisch contact op met Kenneth Horsch van 4 Eye Principle.
Reactie plaatsen