Arbeidsovereenkomst opstellen of beoordelen

Het is niet verplicht om met een werknemer een arbeidsovereenkomst schriftelijk overeen te komen, maar wel raadzaam. Zonder een schriftelijke arbeidsovereenkomst is het namelijk moeilijker om aan te tonen welke afspraken zijn gemaakt. Bovendien dienen bepaalde afspraken schriftelijk overeengekomen te worden om geldig te kunnen zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor de proeftijd en het concurrentiebeding.

Daar komt bij dat een werkgever verplicht is bepaalde informatie, zoals de plaats waar de werkzaamheden worden verricht, de opzegtermijn van de werkgever en de opzegtermijn van de werknemer, schriftelijk aan de werknemer te verstrekken. Die informatie hoeft niet te worden verstrekt in de vorm van een arbeidsovereenkomst, maar dat is vaak wel net zo verstandig.

Het is van belang dat je arbeidsovereenkomst juridisch correct is. Anders loop je allerlei risico’s. Bijvoorbeeld dat jij je werknemer niet kunt houden aan het concurrentiebeding. Dat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd niet automatisch eindigt of niet tussentijds kan worden opgezegd. Of dat je geen gebruik kunt maken van het proeftijdbeding.

Wil je een arbeidsovereenkomst die juridisch correct is? Wij stellen graag een arbeidsovereenkomst voor je op. Ook zijn wij graag bereid je arbeidsovereenkomst te toetsen, bijvoorbeeld om te bezien of de inhoud daarvan nog steeds juridisch correct is in het licht van de wijzigingen in het arbeidsrecht.

Neem contact met ons op of laat ons contact met jou opnemen.

 
Reactie plaatsen