Helaas is het niet altijd mogelijk om het voeren van een procedure te voorkomen. Soms liggen de standpunten van jou en je werknemer te ver uiteen om er samen uit te komen. Het conflict dat jou en je werknemer verdeeld houdt, kan te maken hebben met ontslag of ziekteverzuim, maar dat hoeft niet. Er zijn veel gebieden waarop je als werkgever van mening kunt verschillen met je werknemer.
Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je werknemer zich op het standpunt stelt dat de arbeidsovereenkomst met jou niet is geëindigd en dat hij of zij dus nog aanspraak op salaris heeft, terwijl jij van mening bent dat de arbeidsovereenkomst wel degelijk is geëindigd en jullie hier samen niet uitkomen, waardoor de werknemer een procedure start en jij je moet verweren.
Het zou ook kunnen dat je van mening bent dat je werknemer het met hem of haar gesloten relatiebeding overtreedt en dat je werknemer daarom de op overtreding daarvan gestelde boete dient te betalen, terwijl je werknemer van mening is dat hij of zij dat niet hoeft te doen en/of doorgaat met overtreding van het relatiebeding, waardoor jij je genoodzaakt voelt een procedure te starten tegen je werknemer.
Ook is het mogelijk dat je een procedure hebt laten voeren door een niet-advocaat en dat diegene de procedure heeft verloren, terwijl je van mening bent dat dit ten onrechte is en je dus hoger beroep wilt stellen. Je kunt dan laten beoordelen of het zinvol is om hoger beroep in te stellen. Vanzelfsprekend kunnen wij dit hoger beroep desgewenst ook voor je instellen.
Wil je meer weten over de mogelijkheden van een procedure of ons een procedure voor jou laten voeren? Neem gratis en vrijblijvend telefonisch contact met ons op voor een intakegesprek.